EL NOM NO ÉS QUALSEVOL COSA

Divendres, l’Espai de Criança va centrar una part de la trobada a parlar del nom i els motius per què cadascú havia escollit “aquell” en especial, per posar-li al seu infant.

Perquè el nom, no és un fet fortuït, és la primera construcció d’identitat. Darrere porta una història carregada de sentits i significats que també formaran part del procés de la nostra identitat.

És tan important, que és un dret fonamental. Estem obligats a registrar la criatura al nàixer, d’aquesta manera hi ha un reconeixement immediat per part de l’Estat de l’EXISTÈNCIA de l’infant que li permetrà preservar els seus orígens.

Aprofitant que aquesta setmana ha estat la celebració dels drets humans us deixem una vinyeta de Quino sobre el Dret a tenir un nom.img-20161202-wa0004

Imatge extreta de :  http://www.amnistiacatalunya.org/edu/humor/mafalda/mafalda.dh03.html

Donada la importància de fiançar aquests significats i quedin així ben integrats, hem proposat un parell d’activitats a les famílies. Una d’elles ha estat l’elaboració d’un diari infantil, per quan siguin més grans i us preguntin sobre com eren de petits. Podem assegurar que moltes coses s’obliden. No és important que sigui bonic, no és important que s’apunti cada dia, no és important que ens oblidem de posar fets més o menys importants, sinó deixar un petit espai on recollir qualsevol cosa que ens permeti poder recuperar el record i el sentiment del viscut. Us deixem un exemple ben senzill:

 http://blogs.20minutos.es/madrereciente/2012/09/21/estas-haciendo-o-has-pensado-en-hacer-un-diario-infantil-a-tu-hijo/

Us deixem també un petit conte sobre el nom identitat, o sigui el primer que ens diferencia dels altres, segur que us agradarà. El posarem a la Bebeteca de l’Ametller!

Anuncis

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 7 Desembre 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: