PROJECTE: DE L’HORT A LA TAULA

Un dels elements fonamentals del desenvolupament dels nens i nenes són una educació i una nutrició adequades.

Considerem que els horts escolars poden ajudar a millorar la nutrició i l’educació dels nens i nenes i de les seves famílies. Són la promoció d’una bona alimentació i educació nutricional.

Amb aquest nou projecte pretenem doncs, apropar als més petits al món de l’alimentació sana i respectuosa amb l’ambient, per això els volem fer participar de tots els processos que fan els aliments que van de l’hort a la taula: sembrar, cultivar, recol·lectar i preparar productes nutritius de temporada en el marc educatiu de l’aula, el hort, la cuina, el menjador de l’escola i les pròpies cases.

Aquesta experiència promou el benestar mediambiental, social i físic de la comunitat escolar i afavoreix una millor comprensió de com la natura ens sustenta. El vincle amb l’hort reforça el concepte estructurant i obre el camí per l’ intercanvi de coneixements i experiències entre l’escola i la comunitat.

Les estratègies basades en l’alimentació tenen l’avantatge de ser sostenibles. Creen hàbits alimentaris saludables a llarg termini i ofereixen al consumidor aliments diversificats. Un sòlid component educatiu assegura que els efectes perdurin en el temps i el lloc immediats i arribin a les famílies dels nens i nenes i a les que vindran.

Intentarem fer partícips als pares, ajuntament i entitats de l’Ametlla del Vallès per a que els infants percebin que el projecte per ells és important, també per al seu entorn familiar i social.

El nostre objectiu principal és el educatiu i no només la producció d’aliments, per això adaptarem l’hort al calendari escolar i als nostres objectius didàctics davant del criteri de màxima producció, sense renunciar a tenir una collita decent.

A més entenem l’hort, com un recurs privilegiat ja que proporciona una experiència sensorial directe de contacte amb la natura a partir de la qual construir les seves pròpies idees sobre el món.

També els horts s’han revelat com a formidables espais d’aprenentatge interdisciplinari:

  • Afavoreix el canvi d’hàbits alimentaris.
  • Educar els infants en el llarg procés a través del qual els nostres aliments passen de la terra a la taula.
  • Milloren la intel·ligència, competències lingüístiques, científiques i matemàtiques.
  • Comprendre el cicle de les estacions.

Més informació:

Galeria d’imatges:

DSC06794 DSC06798 DSC07051 DSC06970 DSC06326 DSC06339 DSC06972 cOMPOST1

DSC07110  DSC07115 CIMG3938 CIMG3943 DSC07115

DSC07122 DSC07125DSC06963

CIMG4064 CIMG4062 DSC07161 DSC07159 DSC07158  DSC07174DSC07171 DSC07172 CIMG3921 CIMG3928 racó de l'hort (3) racó de l'hort (2) racó de l'hort (1)

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 2 Agost 2013, in Cuina i menjador, Projecte de l'hort a la taula, Què i com treballem?. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: