TALLER DE CONTES: el què en diuen les mares

Dibujo

Recentment un grup de mares de l’Escola Bressol L’Ametller hem tingut la sort de poder gaudir d’un curset de contes per a les famílies organitzat per la Diputació de Barcelona.
A la primera sessió, la Lucía, que era qui ens impartia el curs, ens va introduir al món dels contes explicant-nos-en uns quants i donant-nos certes pautes a l’hora d’abordar-los. A la segona, ens va tocar posar-nos les piles i triar-ne tres per explicar als nostres fills el darrer dia. Després de donar-hi unes quantes voltes, ens vam decidir per El Patufet, Els tres porquets i La rateta presumida. I finalment, a la tercera i última, vam fer la nostra actuació estel•lar davant de la canalla, juntament amb uns quants jocs i activitats paral•leles que havíem preparat per dur a terme entre conte i conte.
Mica en mica ens vam anar engrescant gràcies a l’entusiasme i la motivació de la Lucía i tot plegat va resultar un gran èxit que vam compartir mares i petits. En definitiva, una experiència molt recomanable.

 

L’experiència que he viscut amb el curset de contes per a les famílies ha estat molt gratificant i enriquidora. En tot moment, la professora ens ha sabut engrescar amb el seu entusiasme i, a hores d’ara, estic motivadissima per explicar contes al meu fill. Si bé, he de dir que en un principi tenia certa recança amb l’activitat pel meu tarannà més aviat tímid, mica mica, m’he anat obrint i he aconseguit despertar la nena que, afortunadament, encara porto a dins.
En definitiva, m’ho he passat genial juntament amb les altres mares; he rigut molt, cosa que m’ha resultat gairebé terapèutica, però per sobre de tot, el curset m’ha endinsat en un món de fantasia que tenia una mica oblidat.

Xaxa Guiu 

 

A ver…. A mí me ha abierto las puertas a una nueva forma de disfrutar con los críos en general, y con mi hijo en particular.
Me ha dado unas guías para saber por dónde ir y consciencia para saber adaptar cada historia a la edad adecuada del interlocutor.
Me hubiese gustado que durase un poco más…

Eva Olivero 

Mai havia anat a un curs tan curt i tan profitós, a la vegada que intens.
Hem après que els contes es poden explicar de moltes maneres i sobretot de la nostra manera i si nosaltres ho passem bé els nens aixó ho capten i s`ho passen bé.
Hem sortit del nostre espai de seguretat i hem entrat als contes, que són un mitjà de comunicació entre pares i fills estupendo, amb ells es pot explicar i gestionar qualsevol cosa.                                                                                                                                                                                        Mireia
 M’ha semblat un taller que donava molt de si, i per tant ens hem hagut de posar les piles.

Però hem tingut una bona guia i per tant amb molt poques sessions hem aconseguit el que d’entrada semblava complicat.
Hi ha hagut molt bon filing entre nosaltres i també amb la tallerista i companya.
Els nanos crec que s’ho han passat tant bé, que almenys el meu, no volia tornar a la rutina de la classe.
Iniciatives com aquesta són molt d’agraïr ja que ajuden a que ens concienciem de la importància que te el conte per un nen, nena, pare o mare.
 
Marta Iglesias

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 14 Mai 2013, in ACTIVITATS 12-13, CURS 12-13, Famílies, Què i com treballem?. Bookmark the permalink. 2 comentaris.

Deixa un comentari