EL 30 de NOVEMBRE HEM CELEBRAT SANTA CECÍLIA AMB L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

El divendres dia 30 de novembre a les 17h,  l’Escola de Música de l’Ametlla ha donat a conèixer als pares i mares de l’Escola Bressol l’Ametller, les activitats musicals que realitza amb els alumnes de “Sensorial”.

DSC_5425

Una bona educació musical durant l’etapa infantil, afavoreix al desenvolupament de la intel·ligència i potencia l’atenció, aprendre a escoltar, la memòria auditiva i general, l’expressió, la concentració i la relaxació.

També ajuda a desenvolupar la imaginació i la creativitat i per mitjà del cant s’afavoreix el llenguatge dels infants, ja que s’enriqueix el vocabulari i l’expressió. A través de la música també s’aprèn a expressar-nos amb el cos coordinadament i amb moviments lliures o sincronitzats.

En definitiva, la música ajuda al desenvolupament integral del nen: en l’aspecte sensorial (oïda, vista i tacte); en l’aspecte fisiològic (veu i respiració); en l’aspecte motriu (motricitat gran en els moviments corporals i motricitat fina en la pràctica de l’instrument); i en l’aspecte afectiu i mental (la melodia si és alegre o trista, la memorització i la creativitat).

Així doncs, durant les classes de música es treballen els següents aspectes diferenciats: l’educació auditiva, l’educació rítmica, l’educació de la veu, el moviment i l’educació instrumental.

El proper 30 de novembre veurem com a través de les aventures d’en Sami (un gat titella) anirem realitzant les diferents activitats musicals, de les quals dues demanarem la participació dels pares, mares, infants i mestres de l’Escola Bressol.

Començarem cantant la cançó “El gatet”, la qual està dedicada al Sami (el titella gat). Els principals objectius seran:

* Aprendre a escoltar.

* Transmetre afectivitat, respecte i estimació als animals.

* Cantar la cançó amb un to de veu adequat acompanyat del gest.

* Fomentar la participació i el treball en grup.

I l’altre activitat que també demanarem la participació de les famílies i mestres de l’Escola Bressol serà una audició amb moviment, ja que en Sami haurà quedat amb uns barrufets que viuen al bosc i els haurem d’ajudar…. Els objectius d’aquesta audició seran:

* Aprendre a escoltar.

* Treballar el ritme de l’obra, tot portant correctament la pulsació picant de mans.

* Treballar les dinàmiques (fort / fluix).

* Aprendre vocabulari de la natura.

* Treballar la imaginació i la creativitat.

* Fomentar la participació i el treball en grup.

Per acabar voldria dir que el treball de l’educador musical és important però sobretot el paper dels pares és fonamental. Són ells els que poden i han d’ajudar als seus fills a connectar-los amb el món sonor que els envolta, el qual hauria de ser ric, a on els infants puguin observar, escoltar, experimentar, comunicar-se i gaudir de la música!

MONTSERRAT GIMÉNEZ MAS

Anuncis

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 21 Novembre 2012, in ACTIVITATS 12-13, CURS 12-13, Descoberta entorn, Famílies. Bookmark the permalink. 1 comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: