PROJECTE BALL DE GITANES

Article d’ Anna Pou

Què són les gitanes?

És un ball popular que es balla per colles (per grup d’edats), on es fan parelles de noi i noia. És tradició practicar-ho a partir d’octubre i per Carnaval es balla a l’embalat del poble (pavelló).

La tradició

Des de fa molts anys, per Carnaval al nostre poble es fa el BALL DE GITANES, la qual és una tradició folklòrica portada per una comissió popular. A part de les disfresses de Carnaval, el ball de Gitanes ha sigut sempre un plat fort que ha omplert tot l’embalat del nostre poble.

És un ball amb una música determinada, que fa socialitzar al poble i que agrada molt, tant a nens com a nenes, tant a dones com a homes. En aquesta arrelada tradició, hi ballen des dels més petits (els vostres fills) fins a gent adulta.

A més, també ens visiten gent d’altres pobles i fins hi tot hi ballen, així que és un ball molt socialitzador i enriquidor. El ball, es fa un dissabte i un dimarts, coincidint amb les festes de carnaval. La gent del poble balla els dos dies, però el dissabte ho fa amb companyia d’altres colles d’altres pobles.

Importància de les “Gitanes” a l’escola

A part de socialitzar els infants al poble i que coneguin la cultura i les tradicions del seu entorn, amb el ball i la música fem que tinguin una participació activa, estimulin l’adquisició d’hàbits, la coordinació, la concentració, la comunicació, les habilitats musicals, el treball en grup i la disciplina. Farem de la música i la dansa un divertit i efectiu sistema de comunicació entre l’infant i el seu entorn (la tradició del poble).

Quan ho farem?

Aquest ball el treballarem de novembre fins al febrer dins l’escola i en horari escolar, i els infants que tinguin entre 2 i 3 anys aniran a l’embalat i sortiran a ballar el “BALL DE GITANES”.

Més informacions:

AQUÍ TENIU UNS VIDEOS SOBRE ELS BALLS  DE GITANES QUE ES VAN FER DURANT EL PASSAT CARNAVAL  2012 A  L’AMETLLA per si en voleu aprendre

US APUNTEU?

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 8 Novembre 2012, in Descoberta entorn, Projecte del Ball de Gitanes, Què i com treballem?. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: