EL PERÍODE D’ADAPTACIÓ

L’inici de l’escola bressol representa el primer entorn social, després del familiar, al qual el nen/a té la possibilitat d’accedir. És un període de noves experiències pels infants, famílies i mestres.

Els infants s’han d’adaptar a un medi, a unes educadores i a uns espais nous. Han de viure una separació afectiva i temporal de les famílies que generalment ve acompanyada de plors.

És important que les famílies puguin acceptar la separació del seu fill (en molts casos és la primera separació) i suposa tot tipus de sentiments i emocions, i l’entrada d’altres persones en les relacions afectives del seu fill/a.

Les educadores també estableixen noves relacions amb infants i famílies i faciliten la creació de lligams afectius entre totes les parts.

Fer el període d’adaptació escolar, deixar al nen/a en un context amable i positiu, compartir, amb altres famílies i amb els ensenyants, interessos, neguits i necessitats, és fonamental i hauria de permetre establir vincles que haurien de durar al llarg de tota l’etapa educativa.

Què suposa la superació d’aquest període en el vostre fill/a?

  1. Autoafirmació
  2. Creixement de les possibilitat personals
  3. Ampliació del món de relacions
  4. Nous aprenentatges
  5. Descoberta de l’escola com un lloc agradable

Per aquest motiu us demanem que en la mida del possible acompanyeu al vostre fill no sols físicament sinó comentant a la tutora qualsevol dubte, canvi, neguit, por…

L’adaptació dels primers dies es portarà en petits grups, per tal de poder atendre d’una forma més personalitzada tots els infants.

Per saber-ne més:

L’INICI DE L’ESCOLA BRESSOL: EL PERÍODE D’ADAPTACIÓ

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 24 Octubre 2012, in Els primers dies, Famílies, Portes obertes, Què i com treballem?, Recomanacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: