VALORACIÓ CURS 11-12

MEMÒRIA DE L’EQUIP EDUCADOR

La memòria que teniu a les mans no és una memòria qualsevol. És la primera memòria de l’Escola l’Ametller. Un projecte ple d’il•lusions.

Aquesta memòria que ve a continuació pretén ser un recull de totes les propostes dutes a terme amb els infants, les famílies i altres col•lectius amb l’objectiu de valorar-les i millorar la nostra tasca any rere any.

Com una criatura que acaba de néixer tenim l’impuls i les ganes de créixer, encara que som conscients que l’experiència  només el temps ens la pot donar. No tenim una memòria anterior o referent a la que fer menció, per tant, aquest és l’inici d’un, esperem, que llarg camí.

Quan vam arribar l’equip, tot just s’estaven acabant els últims retocs. Al inici de tot, quan encara no hi havia infants, era un espai ampli, silenciós i fred en tots els sentits. No teníem aigua ni calefacció, els materials estaven en caixes i s’havia de fer l’inventari. Tot era nou, les instal•lacions molt grans i lluminoses i encara regnava el silenci. Molt aviat arribaria el dia a dia de l’escola amb el que els nens i les nenes ens porten la seva vida plena d’emocions: plors, somriures, sorpreses, jocs, experiències…i tot un camí que just ara acabem de començar.

El millor somni que pot tenir un mestre ha de ser poder treballar en un lloc on les idees, les creences, els valors, els projectes i les metodologies siguin totalment compartides entre la vocació pedagògica personal i la línia educativa de l’escola.

El nostre equip ha tingut la sort de fer d’aquest somni una realitat propera ja que compartim el projecte que té com a punt de partida l’infant. Un infant autònom i competent al qual se li respecten totes les seves necessitats i en especial la necessitat de descobrir el món a partir de l’observació i l’experimentació.

El fet de començar un nou projecte ha fet que hi hagués una gran motivació i molts nervis per dur a terme aquest nou curs. El fet d’engegar-ho tot, ha sigut dur, però a la vegada molt satisfactori, ja que en veure els resultats que es van assolint, i com hem anat creixent mica a mica, ha fet que tot l’equip es senti orgullós de tot el treball que hem fet, el qual l’hem realitzat amb moltes ganes i molt d’esforç.

Ara les parets son plenes de murals de molts colors i són la mostra de totes les propostes realitzades durant aquest temps. Projectes pensants per l’aprenentatge i el descobriment d’ells mateixos en aquesta etapa educativa tan important.

Sembla que fos ahir, i ja ha passat un curs escolar. Un curs ple de moments de tots colors, que gràcies a la tasca i implicació de l’escola, han fet que fos un curs realment especial…

Tenim present que en l’escola com en la vida, les organitzacions més capaces d’enfrontar-se amb el futur no creuen en si mateixes pel que són, sinó per la seva capacitat de deixar de ser el que són, es a dir, no es senten fortes per les estructures que tenen sinó per la seva capacitat de fer-se amb altres més adequades quan sigui necessari.

Esperem que aquesta feina feta ajudi a créixer a l’Ametller igual que la feina d’un jardiner ajuda a l’arbre a créixer més fort i ha donar més fruit.

 

ENQUESTA  A  LES  FAMÍLIES

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 3 Agost 2012, in ACTIVITATS 11-12, EQUIP 11-12, Famílies. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: