L’EXPERIMENTACIÓ

Segons Wallon el desenvolupament dels infants es produeix del acte al pensament, és a dir que el pas previ per a la representació mental és la manipulació i l’experimentació.

Des del seu naixement, els infants, tenen molta curiositat per descobrir l’entorn que els envolta, i és per això que la millor manera de fer-ho és deixar que siguin ells els “petits investigadors”.

Segons Emmi Pikler, quan el nen/a actua per la seva pròpia iniciativa i interès, aprèn i adquireix capacitats i coneixements molt més sòlids, que si se li intenta inculcar des de l’exterior aquests mateixos aprenentatges.

Des de la nostra escola, proposem als infants activitats d’experimentació que potencien l’aprenentatge vivencial, fent dels infants els constructors dels seus propis aprenentatges a través de la observació, exploració, manipulació… :

Gràcies als seus sentits i amb aquestes experiències coneixen el seu cos i van descobrint la realitat que els envolta i fa també que expressin les seves emocions i el més important, que gaudeixin fent la proposta, aprofitant la seva curiositat innata per aprendre.

Anna Carrión i Miriam Martínez Piñero

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 11 Abril 2012, in Experimentació i creativitat, Què i com treballem?. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: