LA PANERA DELS TRESORS

 “Igual que, pel que fa a la seva dieta alimentària, ens preocupem d’incloure-li tots els ingredients adequats, també és necessari proveir la seva dieta mental”  

El cervell d’un infant es desenvolupa amb molta rapidesa sobretot als dos primers anys de vida i no podem negligir la seva necessitat d’estímuls mentals”

 Elinor Goldschmied

Elinor Goldschmied va dissenyar aquesta activitat d’exploració d’objectes que realitzem de forma sistemàtica a l’aula dels Pinyons. Aquests objectes tenen qualitats diferents (naturals, fusta, metall…)per tal de proporcionar un estímul als 5 sentits de l’infant i afavorir un desenvolupament global tal com mostren les imatges.

   

Gràcies a la manipulació dels objectes adquireixen conceptes matemàtics com la noció de quantitat, primer agafen un objecte, després un altre i finalment un objecte a cada mà. A més, al ficar un objecte dins de l’altre experimenten amb la mida i també amb la massa al manipular una esponja i una pedra de la mateixa mida però diferent pes.

 

També aquest joc proporciona estímuls a nivell motriu ja que desenvolupa la coordinació ull-mà-boca i l’estimula en els seus primers desplaçaments quan l’objecte que l’interessa està més lluny.

 

Tanmateix la panera millora el seu desenvolupament social i emocional, ja que mentre juguen s’intercanvien mirades, sons pre-verbals i s’inicien en la difícil tasca de compartir.

  Anna Carrión Avila

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 28 Març 2012, in ACTIVITATS 11-12, Descoberta dels objectes, Què i com treballem?. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: