La gestió de la cuina a l’Ametller

Per a la gestió del servei de cuina comptarem amb la contractació dels serveis a l’empresa Aramark. 

En aquests moments disposem d’una cuinera que elabora cada dia els menus corresponents.

 

Menús saludables

L’elaboració dels menús mensuals per l’escola bressol, la seva aportació calòrica, nutricional així com el seu gramatge, han estat elaborats per el departament de nutrició d’ARAMARK en col·laboració amb  un equip de caps de cuina de l’empresa.

Han estat sotmesos al vist-i-plau i certificació de conformitat dels següents organismes:

–          Universitat del País Basc

–          Fundació Blanquera ( Universitat Ramón Llull )

–          SEDCA ( Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació )

–          AEDN ( Associació Espanyola de Dietistes – Nutricionistes )

La direcció revisarà dels menús que li proposin des de la cuina mensualment per donar el vist-i-plau.

 ARAMARK, per iniciativa pròpia, realitza en les cuines que gestiona, accions que recolzen la filosofia de la estratègia NAOS. La Estratègia NAOS (Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat) és una iniciativa de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), que té com objectiu sensibilitzar a la població del problema que l’obesitat representa per a la salut  i d’impulsar totes les iniciatives que contribueixen a aconseguir que els ciutadans,  especialment els nens i joves, adoptin hàbits de vida saludables.

Una alimentació i nutrició adequades són importants en totes les etapes de la vida, però particularment durant l’infància, ja que és una etapa decisiva per a l’adquisició de coneixements i hàbits alimentaris saludables. Nombrosos estudis han demostrat els efectes beneficiosos sobre la salut del model d’alimentació mediterrani. L’oli d’oliva, el pa, la pasta, les llegums, les hortalisses i fruites i el peix són els principals protagonistes d’aquesta tradició. Aquet model és el que segueix el departament d ela Dietètica i Nutrició a l’hora d’elaborar els menús per a escolars.

 

Menús al·lèrgics i intoleràncies

ARAMARK ha elaborat una guia que serveix coma suport a l’hora de confeccionar les menús d’al·lèrgics e intolerants perquè en el menjador escolar l’alimentació dels nens sigui igual de sana i adequada que la dels que no precisen d’un menú especial.

ARAMARK pertany ala Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (F.A.C.E.) i a més és soci col·laborador de l’Associació de Celíacs de Madrid i de l’Associació Celíaca Aragonesa, compta amb un proveïdor homologat de productes aptes per a celíacs com és Manacel® el qual treballa en tots els centres que actualment gestiona.

ARAMARK s’encarregarà de cuinar aquets menús alternatius al mateix preu de l’alumnat amb menú normal.

Exemples de menús del que es disposa:

–          Per celíacs.

–          Al·lèrgics:

  • A l’ou i derivats
  • A la proteïna de la llet
  • Als llegums
  • Al peix i derivats
  • Al peix i a l’ou i derivats

–          Menús terapèutics:

  • Dieta per IRC (Insuficiència Renal Crònica)
  • En cas de tenir un sol ronyó
  • En casos de diabetis
  • Baixa en greixos
  • Dietes especials per infants amb necessitats educatives de recolzament

–          Dieta lleugera

 

ARAMARK disposa també de diferents projectes per treballar els hàbits saludables:

http://www.elgustodecrecer.es/

 

Anuncis

About lametller

Escola Bressol municipal de l'Ametlla del Vallès

Posted on 8 febrer 2012, in Cuina i menjador. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: